Mistenkt for fusk? Dette må du vite


Har du fått beskjed om at ditt universitet eller høyskole mistenker deg for fusk i forbindelse med eksamen eller en annen innlevering? Da bør du lese her. Det er nemlig viktig at du er klar over dine rettigheter i kontakten med skolen.

Hva skjer i fuskesaker?

Det første som skjer i slike saker er at du får beskjed fra skolen om at du er mistenkt for fusk. Du blir da antakelig kalt inn til et møte hvor du får mulighet til å forklare deg. Etter det møtet beslutter skolen om de vil la saken ligge eller forfølge den videre. Hvis skolen ønsker å forfølge saken videre, har du krav på informasjon fra skolen om dine rettigheter.

Gratis hjelp fra advokat

Disse rettighetene gjelder bl.a. dekning av advokatutgifter i forbindelse med din sak. Her er det viktig å merke seg at du kun får dekket advokatutgiftene fra det øyeblikket du har fått beskjed fra skolen om at de ønsker å reise sak for klagenemda. Det er klagenemda som bestemmer hvorvidt du har fusket eller ikke. Det første du bør gjøre etter at du har fått beskjed om at sak reises for klagenemda er å kontakte Osloadvokatene så vi kan vurdere saken din.

Utestengelse eller bortvisning?

Når skolen mistenker fusk vil reaksjonen være å kreve at eksamen eller oppgaven blir annullert. Det vil si at resultatet på den oppgaven ikke blir stående. Skolen kan også kreve at du blir bortvist eller utestengt fra skolen i opptil ett år. Det betyr at du ikke får mulighet til å fortsette studiene i den perioden du er utestengt. Du vil heller ikke ha anledning til å studere på et annet norsk universitet eller høyskole i den perioden.

Osloadvokatene – Urettmessig utestengt for fusk? Krev erstatning!

Osloadvokatene – Urettmessig utestengt for fusk? Krev erstatning!

Har du blitt mistenkt for fusk, men fått medhold i klagesaken din? I så fall kan du ha krav på erstatning. Ta kontakt med Osloadvokatene, så hjelper vi deg!

osloadvokatene.no/familie/skolesaker/urettmessig-utestengt-for-fusk-krev-erstatning/

Stor forskjell på skolene

Det er stor forskjell på de enkelte studieinstitusjonene. Noen opererer med automatisk utsatt iverksettelse, mens andre ikke gjør det. Det er heller ingen plikt for skolene til å gå med på utsatt iverksettelse selv om du ber om det. Konsekvensene kan imidlertid bli store hvis de ikke går med på utsatt iverksettelse. Hvis klagenemda senere skulle komme til at det ikke forelå fusk, har du da tapt progresjon i studieløpet ditt på grunn av skolens urettmessige utestengelse av deg. Dette kan medføre et økonomisk tap for deg, som du kan ha krav på å få erstattet. Det vil derfor være både i din og skolens interesser at du ikke utestenges før et evt. endelig vedtak om fusk foreligger.

Vi hjelper deg

Vi hjelper deg selvfølgelig gjennom hele prosessen. Våre advokater har bred erfaring fra fuskesaker, og ønsker å hjelpe deg. Vi forstår hvor vanskelig slike mistanker kan være, derfor gjør vi vårt ytterste for at mistankene om fusk skal bli tilbakevist.


Relaterte artikler