Barnevern
Har barnevernet opprettet undersøkelsessak? Barnevernet har myndighet til å legge opp sak for fylkesnemnda som kan ta fra foreldrene omsorgen for egne barn.
Ved omsorgsovertagelse bør du kontakte advokat.
Det biologiske prinsipp
Barnevernloven i Norge bygger på det biologiske prinsipp som betyr at barn skal vokse opp sammen med sine biologiske foreldre.
Bekymringsmelding
Når det kommer inn en bekymringsmelding er barnevernet etter barnevernloven forpliktet til å undersøke om barnet er utsatt for omsorgssvikt. Barnevernet vil gjøre en del undersøkelser for å se om tiltak skal iverksettes, og i tilfelle hvilke tiltak som kan bli aktuelle.
Advokat i barnevernssak
Etter loven har dere rett til å la dere bistå av advokat i forbindelse med en barnevernssak. En advokat vil gjennom sin erfaring og kunnskap kunne gi foreldrene støtte og trygghet og på den måten bidra til å balansere forholdet mellom barnevernet og foreldrene.
Fordelen med å ha advokat allerede fra begynnelsen av saken er at advokaten kan passe på at alt som er viktig kommer frem. Dere får vite hvilke rettigheter dere har og sikrer at disse blir ivaretatt.
Minste inngreps prinsipp
Barnevernloven bygger videre på at myndighetene ikke kan sette i verk et strengere tiltak enn nødvendig og alltid velge det som er minst inngripende for foreldrene.
Skriv aldri under!
Ofte vil barnevernet at foreldrene skal skrive under på fritak for taushetsplikt eller på noe annet. Hvis det er en alvorlig sak trenger ikke barnevernet noen slik underskrift. Det å gi barnevernet innsyn i private og sensitive medisinske forhold er ikke uproblematisk. Er du i tvil, så kontakt Osloadvokatene.
Osloadvokatene hjelper deg i saker med barnevernet
Osloadvokatene kan hjelpe deg med å forstå barnevernloven.
Har du krav på fri rettshjelp?